Om oss

Heleneborgs Gård med, fastighetsbeteckningen Kvarnsvedjan 1:7, är mitt föräldrahem. Boningshuset uppfördes 1918 och den ladugård, som jag och Marie Louise arbetar med att förvandla till en småskalig besöksanläggning, uppfördes av mina föräldrar 1951. Ladugården byggdes för 6 kor och häst men stallet kom senare att byggas ut för 10 kor. Stallet utrustades med rörmjölkningsanläggning vars glasrör fortfarande sitter kvar i taket.

Marie Louise & Torbjörn

Mjölkproduktionen pågick fram till slutet av 1980-talet när mina föräldrar gick i pension. Därefter har byggnaden fungerat som hela släktens förråd till 2006-2007 då vi flyttade hit från Sollentuna och totalrenoverade och byggde ut boningshuset. Allt som blev över vid renoveringen har vi sparat för kommande behov.

Arbetet med förvandlingen av ladugården är vårt gemensamma återvinnings- och fritidsprojekt där Marie Louise sinne för arkitektur och inredning och mitt intresse för byggande och snickeri kommer väl till pass. Drivkraften är att vi både helt enkelt tycker att det är så himla roligt.

Förutom ladugården har vi en timmerstuga och en timrad bagarstuga som vi hyr ut som korttidsboende. Bagarstugan som är från slutet av 18-talet har vi nyligen totalrenoverat med ny bakugn, braskamin, fullt utrustat kök, badrum och sovloft samt en intilliggande sovstuga.

Vi vill skapa en trivsam och välkomnande miljö där folk kan trivas och känna sig hemma.

Välkomna till Heleneborgs Gård
Torbjörn Wennebro
070-209 53 75

torbjorn@heleneborg.se